Ga naar content Ga naar navigatie
Voertuigselectie
Verfijn zoek

Olies goedkoop online bestellen

982 Product(en)
*Adviesprijs: aanbevolen prijs van de producent

Oliën voor smering en bescherming

Oliën zijn een belangrijk smeermiddel voor je auto, vrachtwagen of bedrijfswagen. Er zijn verschillende soorten olie te koop, zoals smeerolie, motorolie en tweetaktolie. In motoren zorgt de motorolie voor smering en koeling van de motor onderdelen die warm worden als de motor draait. De olie neemt ook vuil op zodat het tevens een reinigende werking heeft. Smeerolie en smeervet hebben een andere samenstelling dan motorolie. Dat komt omdat je deze middelen gebruikt voor smering van bewegende onderdelen. Deze vetten beschermen ook tegen roestvorming of corrosie doordat ze zorgen voor een beschermend laagje.

Kies de juiste oliën voor de juiste klus

Oliën kun je dus gebruiken als smeermiddel in je auto of motor of als onderhoudsmiddel voor bewegende onderdelen gevoelig zijn voor corrosie Daarnaast kun je olie toevoegen aan brandstof om zo een betere smering te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan tweetaktolie. De samenstelling van oliën verschilt tussen merken en soorten olie. Bij motorolie kun je kiezen uit: synthetische olie, minerale olie of een mengsel van deze twee: de half synthetische olie. De dikte of stroperigheid van een olie kun je aflezen aan de SAE codering op de fles. Zo heb je bijvoorbeeld 10W40 olie en 10W30 olie. Hoe hoger het getal, hoe “dikker” of stroperiger de olie. Als de motor de bedrijfstemperatuur bereikt heeft, dan is de 10W30 olie dunner dan de 10W40 olie.

Met onze oliën loopt alles gesmeer?

Je kunt voor al je oliën, additieven en smeermiddelen terecht op autoonderdelen-direct.be. Kijk rustig rond in onze online shop. Als je auto onderdelen gaat bestellen, dan kun je de oliën en smeermiddelen die je nodig hebt, meteen mee bestellen. Voor de prijs hoef je het niet te laten, want onze prijzen zijn zeer concurrerend. Bovendien kun je zo besparen op de verzendkosten. Bestel je namelijk voor €50 of meer, dan verzenden wij gratis. Als je nog vragen hebt over onze producten, of je weet niet goed welk product het beste is voor jouw auto, truck of motor, dan kun je terecht bij onze klantenservice. Zij staan je graag te woord en kunnen je helpen bij je keuze.