Ga naar content Ga naar navigatie

Vorstbescherming koelmiddel goedkoop online bestellen

8 Product(en)
*Adviesprijs: aanbevolen prijs van de producent

 

Antivries koelmiddel zorgt voor betere koeling en bescherming

Antivries koelmiddel is een vloeibare antivries op basis van ethyleenglycol. In moderne auto's wordt koelvloeistof gebruikt om motoren te koelen tijdens het rijden. Deze kant- en klare-koelvloeistof heeft antivries eigenschappen zodat het bij elke temperatuur zijn werk kan doen. De meeste motoren in auto's en vrachtwagens zijn watergekoeld. Water bevriest echter al bij 0 graden en gaat koken bij een temperatuur van 100 graden. Daardoor is het in pure vorm niet geschikt als koelvloeistof. Met name in klassiekers, oldtimers en oudere auto's wordt daarom het water soms gemengd met antivries. Dit zorgt er voor dat het vriespunt van het water verlaagt zodat het 's winters niet snel bevriest. Bovendien wordt het kookpunt hierdoor verhoogd wat zorgt voor een betere koeling.

Antivries koelmiddel: kijk goed wat er in jouw auto moet

Antivries voor koelmiddel kan gemengd worden met water in een verhouding van 50%-50%. Naast de pure antivries voor de winter zijn er ook middelen die je het hele jaar door kunt toevoegen aan je koelvloeistof. Deze middelen beschermen de onderdelen van het koelsysteem van je auto tegen corrosie. Zo gaan je waterpomp en radiateur langer mee en dat scheelt weer een hoop dure reparaties. Wil je koelvloeistof of antivries bijvullen of vervangen, raadpleeg dan altijd het onderhoudsboekje. Hierin staat welk type koelvloeistof er geschikt is voor je auto. Het onderling mengen van verschillende koelvloeistoffen kan leiden tot beschadigingen aan je koelsysteem. Oxidatielagen kunnen loskomen en verstoppingen veroorzaken aan het koelsysteem. De waterpomp kan gaan lekken en pakkingen kunnen kapot gaan waardoor op de lange termijn koelvloeistof kan gaan lekken.

Antivries koelmiddel snel bij je thuis bezorgd 

Antivries koelmiddel koop je het voordeligst op autoonderdelen-direct.be. Het mooie van onze shop is dat je bij ons je nieuwe auto onderdelen kunt bestellen, plus alle oliën, vetten en smeermiddelen die je kunt gebruiken voor je auto of motor. In totaal kun je bij ons kiezen uit 300.000 onderdelen en onderhoudsproducten die je heel eenvoudig met een paar muisklikken bestelt. Binnen een paar dagen heb jij dan je bestelling in huis zodat je meteen aan de slag kunt.