Ga naar content Ga naar navigatie
Voertuigselectie
Verfijn zoek

Transmissieolie goedkoop online bestellen

91 Product(en)
*Adviesprijs: aanbevolen prijs van de producent

Remvloeistof: wat doet het?

Remvloeistof is de vloeistof die in de remcilinder van je remsysteem zorgt voor de benodigde druk op de zuiger in de hoofdremcilinder. De zuiger wordt hierdoor verplaatst waardoor de auto remt. Het remsysteem is namelijk een hydraulisch systeem waarin de remvloeistof zorgt voor de benodigde druk. Het is dan ook erg belangrijk dat het peil van de remvloeistof altijd goed is. Je kunt het reservoir met remvloeistof vinden in de motorruimte. Als er ergens remvloeistof weglekt uit je auto, dan kan de remdruk zomaar ineens wegvallen met alle gevolgen van dien. Ga bij lekkage of remproblemen dus altijd naar de garage.

Remvloeistof en DOT- codering

Remvloeistof wodt ingedeeld in klasses met de DOT codering, bijvoorbeeld DOT4 of DOT5. Hoe hoger het cijfer achter 'DOT', hoe hoger het kookpunt van de remvloeistof. Remmen kunnen heel heet worden tijdens het remmen en dan wordt de remvloeistof ook heel heet. Deze moet bestand zijn tegen die hoge temperaturen en niet gaan koken. Als remvloeistof kookt, dan werkt het niet meer waardoor je remmen ook niet meer werken. Bij vervanging van de remvloeistof wordt meestal vloeistof gebruikt met hetzelfde DOT nummer als wat er al in de auto zat. Vloeistoffen met verschillende DOT nummers mogen onderling niet gemengd worden omdat de kookpunten van elkaar verschillen. Heb je ook nieuwe remvloeistof nodig maar weet je niet goed welke je moet kiezen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij kunnen je helpen met je keuze.

Remvloeistof van bekende merken voor bodemprijzen

Als je nieuwe remvloeistof nodig hebt voor vervanging, bestel deze dan goedkoop op autoonderdelen-direct.be. Maak je keuze uit de producten van de vele bekende merken die we in onze shop verkopen. Zo hebben we in ons assortiment remvloeistof van Valvoline, Castrol en Vaico. Stuk voor stuk kwaliteitsmerken waarop je kunt vertrouwen. Wij hebben niet alleen kleine verpakkingen, maar verkopen ook grootverpakkingen remvloeistof. Bestel uit onze enrome voorraad en je hebt je bestelling binnen een paar dagen in huis. Mocht er iets niet in orde zijn met je bestelling, maak dan gebruik van onze 30 dagen retourgarantie.