Ga naar content Ga naar navigatie

Onderhoudsproduct goedkoop online bestellen

321 Product(en)
*Adviesprijs: aanbevolen prijs van de producent

Olie voor tweetaktmotor: mengsmering of injectie

De olie voor je tweetaktmotor is een olie die zorgt voor smering van tweetaktmotoren in bijvoorbeeld grasmaaiers, kettingzagen, scooters, buitenboordmotoren van boten en jetski's. In een tweetaktmotor vindt smering plaats door tweetaktolie die tijdens het draaien van de motor bij het brandstof/luchtmengsel wordt gevoegd. De olie wordt hierbij maar één keer gebruikt, dit wordt ook wel verlies- of verbruikssmering genoemd. Dat betekent ook dat je regelmatig het oliepeil in de olietank moet controleren en indien nodig moet bijvullen. Bij de klassieke mengsmering wordt tweetaktolie in een bepaalde verhouding gemengd met de brandstof zodat het olie-brandstofmengsel kant en klaar in de tank zit.

Olie voor tweetaktmotor in verschillende soorten

Olie voor tweetaktmotor bestaat meestal uit minerale olie (soms gemengd met plantaardige olie) waaraan additieven zijn opgenomen die reinigen en beschermen tegen corrosie. Dit is met name belangrijk voor machines en gereedschap wat niet dagelijks gebruikt wordt. Hier ligt corrosie op de loer. Door de additieven in de tweetaktolie wordt dat grotendeels voorkomen. Tweetaktolie heeft verschillende classificaties en indelingen. De viscositeit of stroperigheid wordt, net als bij motorolie, uitgedrukt in SAE coderingen. Daarnaast zijn er nog de JASO en ISO specificaties die aangeven voor welke motorbelasting de tweetaktolie geschikt is (laag-hoog). Bij twijfel over de juiste olie kun je onze klantenservice bellen. Zij kunnen je helpen bij je keuze. Wordt het ook weer tijd om je tweetaktolie te vervangen of bij te vullen? Bestel dan je olie op autoonderdelen-direct.be.

Bestel je nieuwe olie voor tweetaktmotor gewoon vanuit huis of kantoor

Onze lage prijzen voor olie voor tweetaktmotor zullen je verbazen. Bij ons bestellen betekent geld besparen. Bovendien kun je ook direct andere onderdelen mee bestellen. Bestel je voor meer dan €149 dan profiteer je bovendien van gratis verzending. Daarnaast kun je rekenen op onze 30 dagen retourgarantie. Deze periode is langer dan de wettelijke zichttermijn van 14 dagen, zodat je extra lang de tijd hebt om te beslissen of je je aankopen wilt houden. Bestel je nieuwe olie voor tweetaktmotor gewoon vanuit huis of kantoor, waar en wanneer je maar wilt. In onze online shop kun je altijd terecht voor onderdelen, accessoires en oliën