Ga naar content Ga naar navigatie
Voertuigselectie
Verfijn zoek

Motorolie goedkoop online bestellen

308 Product(en)
*Adviesprijs: aanbevolen prijs van de producent

 

Motorolie: wat doet het in je auto?

Motorolie is de olie die de bewegende onderdelen van de motor van je auto smeert en reinigt. De olie moet bestand zijn tegen de hoge temperaturen die in de motor kunnen ontstaan. Daarnaast neemt de olie metaal- en vuildeeltjes op die tijdens het rijden in de motor ontstaan. Deze deeltjes worden er door het oliefilter weer uit gefilterd. De olie wordt opgeslagen in de carterpan van je auto, waar de olie kan afkoelen. Het type olie is afhankelijk van het soort motor wat in je auto zit. Dieselmotoren warmen meestal langzamer op dan benzinemotoren. De olie voor een diesel moet dus beter kunnen vloeien bij een lagere temperatuur. Bij een benzinemotor is dit minder belangrijk omdat de olie snel opwarmt na het starten.

Welke motorolie heb je nodig?

Motorolie is meestal synthetisch of half synthetisch. De vloeibaarheid van de olie bij een bepaalde temperatuur wordt aangegeven door de SAE codering op de verpakking. De letter W staat bijvoorbeeld voor “winter” en is een maat voor de viscositeit van de olie bij lage temperaturen. Zo zal een 10W olie dunner zijn bij lage temperaturen dan een 20W olie. Met de 10W olie zal de motor dan makkelijker starten bij een lage temperatuur. Het getal achter de 'W' geeft de viscositeit van de olie aan bij hogere temperaturen. Zo zal een 10W-40 olie dikker zijn dan een 10W-30 olie en de motor beter smeren bij een hogere temperatuur. Als je olie gaat peilen en je peilstok geeft aan dat het oliepeil laag is en je er wat olie bij moet doen, kijk dan altijd goed welk type motorolie je nodig hebt. Dit staat in het onderhoudsboekje van je auto vermeld.

Bestel goedkope motorolie online in onze shop

Motorolie is dus erg belangrijk voor een goede smering en reiniging van je motor. Kies een gewone synthetische olie of probeer een longlife olie voor je auto. Deze heeft een groter onderhoudsinterval en gaat dus langer mee. Zo bespaar je op de kosten voor olie verversen. Bij elke verversing moet je ook het filter vervangen. Bestel ze allebei op autoonderdelen-direct.be. Bij ons heb je ruime keuze in motoroliën en we leveren alles uit voorraad. Bestel dus snel online!