Ga naar content Ga naar navigatie
Voertuigselectie
Verfijn zoek

Voorweerstand goedkoop online bestellen

1 Product(en)
Weerstand, Ventilator
METZGER
Weerstand, Ventilator
0917338
Adviesprijs*: 79,26 € 46,18 €
Art.nr.:  15987968

Prijs per stuk
Prijs incl. BTW
excl. verzendkosten
Op voorraad
Details
*Adviesprijs: aanbevolen prijs van de producent

Temperatuurregeling met de voorweerstand van je airconditioning

De voorweerstand in de airconditioning is een regelweerstand die de snelheid van de ventilator of aanjager in je auto regelt. Je auto kan opgewarmd worden via de kachelknop die meerdere standen heeft. Je auto kan gekoeld worden met buitenlucht die via de ventilator naar binnen geblazen wordt. Als je een airco hebt dan wordt de lucht hierdoor gekoeld en door de ventilator de auto in geblazen. De hoeveelheid koude lucht kun je regelen met de knoppen op je dashboard. Bij automatische systemen zoals climate control, wordt automatisch geregeld hoeveel koude en warme lucht er naar binnen wordt geblazen.

Regel je ventilatie met de voorweerstand

De voorweerstand stuurt de kachelmotor of ventilatiemotor aan. Deze motor draait op 12V stroom van de accu en zit in een serieschakeling met weerstanden. Met de bedieningsschakelaar van de ventilator kun je de airco of de verwarming harder of zachter zetten. Meestal heeft de knop op je dashboard vier standen, waarbij de ventilator op stand 1 het zachtst draait en op stand 4 het hardst. In de laagste stand draait de ventilatiemotor op lage snelheid. De spanning op de motor moet hier worden verlaagd van 12V naar 3V en dat gebeurt via de regelweerstanden.

Een goed werkende ventilator met een nieuwe regelweerstand

Als je weerstand van je ventilator kapot is, bestel dan een nieuwe op autoonderdelen-direct.be. Zo bespaar je geld en bovendien heb je je nieuwe auto onderdelen binnen een paar dagen in huis. Zo kun je de voorweerstand snel vervangen.