Ga naar content Ga naar navigatie

Relais goedkoop online bestellen

16 Product(en)
Relais, Koelerventilator
BOSCH
Relais, Koelerventilator
0 986 AH0 625
Adviesprijs*: 11,04 € 8,56 €
Art.nr.:  14826652

Prijs per stuk
Prijs incl. BTW
excl. verzendkosten
Op voorraad
Details
*Adviesprijs: aanbevolen prijs van de producent

Relais voor de schakelingen in je koelsysteem

Je vindt een aantal relais terug in het koelsysteem van je auto. Een relais is een schakelaar die elektrische stroom aan- en uit kan schakelen. Omdat de koelventilator van je auto pas aanslaat als de radiateur het koelwater niet meer voldoende koelt, heb je een relais nodig die regelt wanneer de ventilator aan- of uit gaat. De regeleenheid bepaalt wanneer de temperatuur van de koelvleoistof te hoog wordt en via het relais wordt vervolgens de ventilator achter de radiateur ingeschakeld.

Is het relais van je koelventilator kapot?

Als het relais voor de koelventilator kapot is, dan zal de ventilator niet goed werken. Het relais kan wel stroom krijgen, maar vervolgens niet goed functioneren. Je kunt dit merken aan het gedrag van de koelfan die dan bijvoorbeeld niet aanslaat als je met de auto stil staat met een draaiende motor. Het omgekeerde kan ook. De ventilator blijft dan doordraaien, ook als je inmiddels weer rijdt of als je de motor al lang hebt uitgezet.

Vervang op tijd het relais van je koelventilator

Als je ventilator niet goed werkt, controleer dan of het relais het nog wel goed doet. Je kunt dit ook laten doormeten bij één van onze montagepartners. Als blijkt dat het relais kapot is, bestel dan een nieuw relais voor de radiateur ventilator op autoonderdelen-direct.be. Wij hebben relais voor verschillende automerken uit voorraad leverbaar. Je hebt je nieuwe onderdeel dan snel in huis zodat je auto gerepareerd kan worden.