Ga naar content Ga naar navigatie

Hendel / pedaalbediening goedkoop online bestellen

740 Product(en)
Original VEMO kwaliteit, Schakelaar, Stuurkolom
VEMO
Original VEMO kwaliteit, Schakelaar, Stuurkolom
V20-80-1601
65,51 €
Art.nr.:  12091519

Prijs per stuk
Prijs incl. BTW
Gratis verzending
Op voorraad
Details
*Adviesprijs: aanbevolen prijs van de producent

Bedien je auto met de hendel- of pedaalbediening

Op je dashboard zitten hendels en bij je voeten zit de pedaalbediening. Met beide bedien je verschillende onderdelen van je auto zoals de remmen, ruitenwissers, knipperlichten en je grootlicht. Veel functies zitten op de hendels aan weerszijden van je stuur. De bediening werkt via een draaiknop op de hendel, bijvoorbeeld het instellen van de intervalsnelheid van je ruitenwissers of het schakelen tussen stadslicht en dimlicht. Door het op- en neer bewegen van de hendel bedien je je knipperlichten en ook je ruitenwissers kun je op deze manier aansturen.

Remmen en gas geven met de hendel- en pedaalbediening

Met de pedalen regel je de snelheid van je auto. Allereerst natuurlijk met het gaspedaal. Door dit in te trappen regel je de snelheid van je auto, vrachtwagen of bestelbus. Vervolgens kun je het rempedaal gebruiken om af te remmen. Met het koppelingspedaal bedien je de versnellingsbak zodat je kunt schakelen naar de juiste versnelling. De voetpedalen in je auto werken vooral mechanisch of pneumatisch. Je trapt ze in en hierdoor worden andere onderdelen geactiveerd. Zo leidt intrappen van het rempedaal tot druk in de hoofdremcilinder en uiteindelijk tot het bekrachtigen van de wielremcilinders.

Onderdelen voor je hendel- of pedaalbediening bestel je online

De bediening op je stuur werkt via schakelaars, relais en elektrische kabels die van je stuurhendel naar de betreffende auto onderdelen lopen. Nieuwe schakelaars of relais koop je voor lage prijzen op autoonderdelen-direct.be.